Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Čím dřív chcípne, tím líp. Předminulé Vánoce bylo pozdě. I kdyby poté následovalo krátkodobé ekonomické ochlazení, tak z dlouhodobého hlediska se bude jednat o jednoznačně pozitivní vývoj.

0 1
možnosti
AL

Ten úplně základní problém je, že vedení EU opakovaně odmítlo křesťanské kořeny. Třeba požadavky na ústavu, kde nesmí být ani zmínka o Bohu, bankovky, kde vše musí být naprosto neosobní a navíc ještě jen stylizované, atd.atd. Pak ať se nediví, že chybí Boží požehnání a jinak dobrý projekt jde do slepé uličky.

0 0
možnosti
JR

J56a97n 71R19á45ž

22. 4. 2020 14:01

Nevím, zda opravdu předal lidem s desatero jako svá přikázání Bůh, ale vím, že dokud tato pravidla považovali Evropané za svatá a nepřekročitelná, byli na špici světové evoluce. Jakmile je opustili, vše v nich obsažené zrelativizovali a některá popřeli, jdou do kopru.

0 0
možnosti
JR

J50a82n 49R13á63ž

22. 4. 2020 11:19

Doba pokoronavirová vygeneruje realisticky uvažující autokraty. Jsem o tom přesvědčen.

Krize ve Francii vygenerovala de Gaulla, krize v Británii vygenerovala Lady Thatcher, krize v Rusku vygenerovala Putina. A krize EU umocněná pandemií vygeneruje také někoho, kdo bude mít odvahu a získá podporu veřejnosti k vymetení Augiášova chléva v Bruselu a vrátí do Evropy pragmatický realismus.

Ale můžeme jen doufat, že nevygeneruje nového Mussoliniho, či Hitlera jako krize třicátých let.

PS. Ani Masaryk, ani Adenauer nebyli žádní hodní hoši, kteří se se svými protivníky nějak mazlili, jak se o nich traduje. . Kdyby ano, tak by ve finále nevykonali tolik dobrého pro své země.

3 1
možnosti
Foto

Přál bych nám to...

0 0
možnosti
SB

Doufejme v brzký odchod Merkel z čela německé vlády a v generování politika typu Adenauer, který nebude dělat, že se nic neděje a začne řešit.

Zdroj: https://peleska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749842

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Je tady jiný problém. Alespoň tak usuzuji podle toho, co vidím už téměř třicet let na české politické scéně. S výjimkou prvních dvou nebo tří let po pádu bývalého režimu po celou dobu, co se nám Jakeš s Husákem odporoučeli.

Ten problém spočívá v tom, že jakmile se objeví někdo, kdo chce něco řešit, okamžitě se do něj pustí vlivné sdělovací prostředky a jejich novináři. A na spoustu lidí to platí. Vymyjí jim ozky natolik, že potom zvolí někoho, kdo neřeší vůbec nic a jen říká obecné fráze a ještě i ty idealizuje na svět, ve kterém žijí andělé a nikoli lidé z masa a kostí a s běžnými lidskými chybami.

Problém není v tom, že by dnešní doba neměla své realisticky uvažující Adenauery, Tchacherové nebo Jindřichy IV. (francouzský král v letech 1589-1610).

Problém je v tom, že novináři jsou ochotni takové politiky potápět v očích nemyslící části voličstva.

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Nejedná se o novonáře, ale špatně placené zaměstnance..

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik