Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největší chybou bylo, když ženy dostaly volební právo! To by se za Rakouska nestalo.

0 0
možnosti
Foto

Stalo se to, v r. 1873 bylo některým ženám dovoleno voilt, ovšem pomocí zástupce. :-)

1 0
možnosti

J59i13r34i 65T78i62c43h63y

16. 5. 2020 16:58

Ja mam sestry a dceru, velmi uspesne v praci i v zivote, nejaky muzsky utlak je zrejme prilis nezasahl. Dnes nejde jen o vzrust "feminismu", ale navic o zrudne trendy falesnych obav o ovzdusi, przneni jazyka (zejmena anglickeho, "ocistovaneho" z muzskeho utlaku), propagaci multikultury, hrozby homofobie, islamofobie a bileho extremism, sireni "teorii" continuity pohlavi.

0 0
možnosti
Foto

Ano, jak by řekl bača ve Švejkovi: Pučálka jim už nebyla dost dobrá. Přád by žrali jen vepřový a hovězí (možná si to už tak dobře nepamatuji).

1 0
možnosti

A nakonec tihlencti ženy zjistí, že ani toto jejich problémy nevyřešilo...

0 0
možnosti
Foto

Před vlastními jmény není v cizině k rozlišení rodu člen. (V takové angličtině by to stejně nepomohlo.) Používají se slova "paní", např. Mrs Smith nebo Frau Klein. (I když v té angličtině se často užívá Ms zástupně pro Mrs i Miss nebo dokonce (!) Mx, kde už se nerozlišuje Mrs, Miss, Mr.)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za zpřesnění. V němčině se někdy musí použít člen (ten, ta koza), ale hlavním sdělením mého blogu bylo to, že jsme v defenzívě. A mj, budeme muset zjišťovat zda jde o dotyčnou nebo dotyčného, což jsme jinak nemuseli.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS