Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Tak jak to vlastně je, třeba se mýlím, nebo jsem si špatně přečetl,nebo je to chyba v autorově výpočtu , ale zdá se dle grafu, že každoroční odliv zisku a příjmů činí v případě České republiky 7,6 procenta HDP, příjmy z rozpočtu EU 1,9 procenta HDP.

( graf zpracoval významný francouzský ekonom Thomas Pikett)

Zdroj: http://piketty.blog.lemonde.fr/2018/01/16/2018-the-year-of-europe/

1 0
možnosti
Foto

To máte asi dobře. To jsou zejména automobilky, které si převádějí dividendy do zahraničí. A banky.

0 0
možnosti
ZZ

je třeba ten nefunkční celek rychle opustit, např. italští a španělští důchodci mají 2x větší důchody než čeští, teď je budeme platit i my, jen jedna z mnoha nesourodostí a nespravedlností

0 0
možnosti
RW

Francie, jak ji známe, nepřežije bez socialistické podpory zemědělství ani bez sociálních úplatků nepracujícím. Německo, tak jak ho známe, nepřežije volnou konkurenci, která nebude bržděná německými předpisy a green dealem. Řecko, tak jak jej známe, nepřežije s Eurem a se vztahem k Turecku a migrantům, jaký presentuje EU. Je třeba si uvědomit, že nám jde "jen" o peníze a omezení suverenity, zatímco politikům těchto zemí jde o přežití a to možná doslova. To co se děje nyní je jen slabý odvar toho, kam jsou osoby formující a zaneužívající EU schopny zajít.

6 0
možnosti
Foto

Asi ano. O peníze jde až v první řadě. Němci bezostyšně profitují z Eura a jižní státy bezostyšně dojí rozpočet EU. Jedinou záchranou je návrat ke kořenům..

4 0
možnosti
AN

A94l37e50š 96N89o82v84á52k

26. 5. 2020 10:08

proti návrhu DE a FR přichází ještě návrh "šetrné čtyřky" (A, DK, NL, S)

Francouzsko-německý plán představený kancléřkou Angelou Merkelovou a prezidentem Emmanuelem Macronem by měl být v rozsahu 500 miliard eur. Unie by si peníze půjčila na finančních trzích a následně by je splácela v delším časovém horizontu. Peníze by pak měly být rozdělovány přes rozpočet EU ve formě dotací a půjček.

„Šetrná čtyřka“ zemí (Rakousko, Švédsko, Dánsko a Nizozemsko) naopak v protinávrhu prosazuje, aby peníze byly distribuovány jednotlivým zemím ve formě výhodných úvěrů, nikoliv přímých dotací. „Pomoc státům a odvětvím má být adresná, například v podobě podpory výzkumu a inovací či přechodu k 'zelené ekonomice'. Konkrétní objem prostředků v zamýšleném fondu alternativní plán neobsahuje,“

...

uvidíme, co z toho nakonec bude za kompromis.

0 0
možnosti
Foto

Vím, ale je to jako s fotbalem. Je to hezká hra, ale má jednu chybu: Vždy vyhrají Němci :-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik