Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J60i85r62i 26T55i71c42h57y

31. 5. 2020 18:21

Temer ve vsech pripadech stretnuti cernochu s policii v USA to zacina tak, ze pri dotazu policie pro totoznost, vzhledem k podezreni z trestneho cinu, se cernoch neidentifikuje, slovne utoci, pak pri dalsich zakrocich policie se nejen fyzicky vzpecuje, ale casto i utoci. V takovych stretnutich dochazi k tragickym koncum, nekdy i s pouzitim nadmerne sily, tezko posuzovane vzhledem k dane situaci. Reakce cernochu jsou nasilne vytrznosti, utoky na polici, paleni aut a rabovani obchodu. Nekdy jsou take napadani bili obcane - vzpomenme treba cihlovy utok na hlavu ridice nakladaku, ktery zcela nahodou jel okolo pri "tiots" v Los Angeles pred lety. Pak kazdy politik povinne mluvi o rasizmu, ktery existuje a jeho hlavnim zdrojem je chovani cernochu, jejich mira zlocinnosti a ekonomicke postaveni po staletich po zruseni otroctvi.

Na priklad postaveni Cinanu, kteri prisli do USA pred par generacemi, bylo zhruba na urovni cernochu, ale jiz v druhe generaci se vzdelali a ekonomicky pozvedli,casto nad prumer. Na zadny rasizmus si nestezuji.

Rasova situace v USA je neresitelna a ukazuje, jak zcestne je michat uplne rozdilne etnicke skupiny.

10 0
možnosti
Foto

Hlavně že za vše může Putin tím, že lajkoval.

0 1
možnosti

J32a85n 96Z46í54m22a

31. 5. 2020 17:56

Ten clovek mohl byt podezrely z ceho chtel. Takovi jako vy, pokud se stanou objektem takovych surovych metod, pak vykrikuji prvni. Ten clovek nemusel zemrit....

0 7
možnosti

Samozřejmě že budu křičet jako první, jestli se někdy zachová policie surově ke mně.

Já totiž nejsem nikdy pod drogami, které jsem nevzal ani jednou v životě, nepáchám trestnou činnost, a když sae mnou asi tak třikrát nebo čtyřikrát v životě policie chtěla mluvit jako s náhodným chodcem, vždy jsem s ní spolupracoval a jasně jsem prokázal, že nejsem onen hledaný Lubomír J., jak si ona (ta policie) myslila, že bych mohl možná být, i když si nebyla jistá.

Samozřejmě že budu křičet první, až mě policie osloví, já se na její výzvu zastavím, zeptám se, co si přeje, jasně prokáži svou totožnost, odpovím na její otázky, budu zcela střízlivý a celé to bude ve chvíli, kdy ani náznakem nebudu páchat nějaký trestný čin, avěak ona mě přesto povalí na zem a znehybní mě. Potom samozřejmě křičet budu.

Ale on u Floyda to bylo v trochu jiné situaci.

9 0
možnosti
Foto

V Česku bychom si v klidu počkali, co k tomu řekne generál Dragoun, ale v Americku zřejmě jsou zřejmě tak špatné zkušenosti s činností policie, že celé USA jsou ve varu. A to je ten problém.

0 0
možnosti

J20a22n 57R12á48ž

31. 5. 2020 13:25

Celkem neřeším, zda byl zákrok policisty oprávněný nebo ne, ale podivuji se, že guvernéři i centrální vláda se bojí proti rabování a úmyslnému ničení soukromého i státního majetku nasadit účinné prostředky.

To ve mně totiž vyvolává značné obavy z toho, až podobné činy rozpoutají v Evropě migranti,když budou mít pocit, že proti některému jejich soukmenovci zasáhla police tvrdě. To taky bude policie čekat na to, až se všechno vyrabuje, zapálí a nezúčastnění lide se zabarikádují ve svých domech a budou se bránit sami? Takový laxní přístup vede k tomu, že až padne první výstřel, rozpoutá se občanské válka a otázkou je, na čí straně budu pak stát státní represivní orgány.

Nejdůležitějším úkolem vlád na celém světě, je zaručit bezpečnost občanů a jejich majetku. Když to nedokáží zajistit, pak je na místě otázka: Na co takové vlády pak jsou?

18 0
možnosti

Přesně tak.

To je přesně stejná politika ústupků, jako se činila Hitlerovi před válkou a která vyvrcholila Mnichovem.

Přitom Hitler dával alespoň nějaké sliby. SIce nedůvěryhodné, takže bylo naivní věřit, že kdo porušel deset dohod a deset slibů, dodrží jedenáctou dohodu nebo jedenáctý slib, ale přeci jen alespoň nějaké sliby dával.

Tady se však ustupuje někomu, kdo vůbec žádné sliby nedává a ani dávat nemůže (davu).

7 0
možnosti

Víte, ono je snadné třeba po pitvě říci, co se mělo udělat.

Je to po pitvě, máme k dispozici všechny informace, dokonce odborníci nám ještě jako laikům vysvětlili jaickým jazykem, co bychom na nich nechápali.

Ale ti policisté byli v situaci, kdy nic z toho neviděli, měli před sebou delikventa, který při zatýkání nespolupracoval, možná nemohli vědět, jestli není ozbrojený, a rozhodnout se museli během vteřiny a navíc u nich působilo to, co nemůže působit na nás při psaní těchto blogů nebo diskusních příspěvků: pocit možného osobního ohrožení a z toho vyplývající pud sebezáchovy.

Je to stejné, jako když policista zastřelí někoho, kdo na něj mířil neškodnou maketou zbraně. Ale že to byla neškodná maketa, to se zjistí až dodatečně. Ten střílející policista to v tu chvíli nevěděl.

7 0
možnosti

Nemíním nijak výrazně oponovat. Jen jednu věc: to zakleknutí trvalo dlouhých sedm či osm minut.

1 0
možnosti
Foto

https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-52857334

.....the post-mortem examination did not find evidence of "traumatic asphyxia or strangulation.

.....(he) had underlying heart conditions and the combination of these, "potential intoxicants in his system" and being restrained by the officers "likely contributed to his death"

Nebo-li:

pitva neshledala, že příčinou smrti by bylo udušení či uškrcení, ale měl srdeční onemocnění, potenciálně omamné látky v těle, a ten policejní zákrok ke smrti asi přispěl.

0 0
možnosti
Foto

Hm, tak soud musí posoudit, zda policejní zákrok byl mimo policejní předpisy a kolik přispěl ke smrti pana Floyda. Za hytserického křiku ulice se těžko hledá spravedlnost. To chce zkušenou porotu i soudce.. nezávidím jim.

6 0
možnosti

Je zajímavé, jak nám to "multikulti" nefunguje nikde na světě.Ani v těch vzorových U.S.A.

6 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. Bohužel.

0 0
možnosti

L95u30d17ě77k 92T67o56n41d37r

31. 5. 2020 11:21

Pokud opravdu chcete spravedlnost pro všechny, pak byste neměl podepisovat petici za spravedlnost pro Floyda. Protože jejím podepsáním jste pokrytec.

0 0
možnosti
Foto

Já ji nepodepsal. Podepíšu až bude za spravedlnost pro všechny..

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS