Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Pokud jde o kardinála Pella, pak se zdá, že jeho kauza souvisí s prací kterou dělal: Kontroloval vatikánskou banku. Ona se ta instituce jmenuje nějak jinak, ale v podstatě je to vatikánská banka. Spravuje peníze Vatikánu a mohou ji využívat i šlechtici, je to instituce z doby, kdy šlechta něco znamenala. A je podzření, že někteří šlechtici tam perou špinavé peníze. Prozkoumáním tohoto podezření pověřil Pavel VI. jednoho hodnostáře, kterého pak našli oběšeného pod mostem. Vyšetřování prokázalo, že nebyl schopen se tam dostat sám, pachatel však nebyl dopaden. Pak Pavel VI. zemřel a papežem se stal Jan Pavel II., který se s praním špinavých peněz nesetkal a podezřením se nezabýval. Benedikt XVI. pověřil jednoho biskupa, aby věc prozkoumal. Ukázalo se však, že pochází z rodiny, která měla nějakého šlechtického předka a že by musel podezírat svoje příbuzné. Funkce se vzdal. Benedikt pověřil druhého biskupa - výsledek byl stejný. "Copak v Evropě není žádný biskup, na kterého by si nenašli šlechtici nitky?" ptal se udiveně Benedikt XVI, Záležitost zdědil papež František. Povolal kardinála z Austrálie, na kterého evropská šlechta nebude mít vazbu. To je vše, více se neví.

0 0
možnosti
JZ

Tak zase existuje nějaká vůbec nějaká dobrá myšlenka nebo úmysl, který nelze zneužít?

Ale měl bych drobný dotaz, nejsem si jist, jestli jsem pochopil určitou část textu - byly obžalovány celebrity, ale nebyl obžalován žádný instalatér či tesař? Jestli to chápu správně, můžu se zeptat, jak toto víte? Jak víte, že nejsou obžalováni i lidé, kteří nejsou veřejně známí?

0 0
možnosti
Foto

Hledal jsem v anglicky psaném tisku, zda v souvislosti s mee too byl anebo nebyl obžalován někdo “bezvýznamný”. Nikoho jsem nenašel. Teď nemyslím obžalování někoho za trestné činy sexuální povahy. Pokud jsem pochopil smysl hnutí, pak bylo způsobem, jak dobýt “tvrze” lidí chráněných pluky právníků. Jako každá dobrá myšlenka se i tato zvrhla - dle mého názoru. Dokonce si pamatuji zprávu z tisku, kterou nikdo dál nerozvíjel, že Weinsteina žalovaly i ženy, u kterých právníci toho pána doložili “děkovné a pochvalné”

maily po “znásilnění”. Zakázal bych záležitosti tohoto typu ukončovat mimosoudní dohodou - finanční. To by asi trochu pomohlo..

1 0
možnosti
FD

Buď žaluj hned nebo navždy mlč!

3 0
možnosti
JZ

Esesáci by jistě horlivě souhlasili.

0 0
možnosti
Foto

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

5 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik