Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největší chybou bylo, když ženy dostaly volební právo! To by se za Rakouska nestalo.

0 0
možnosti
Foto

Stalo se to, v r. 1873 bylo některým ženám dovoleno voilt, ovšem pomocí zástupce. :-)

1 0
možnosti
JT

J16i46r46i 56T59i60c85h49y

16. 5. 2020 16:58

Ja mam sestry a dceru, velmi uspesne v praci i v zivote, nejaky muzsky utlak je zrejme prilis nezasahl. Dnes nejde jen o vzrust "feminismu", ale navic o zrudne trendy falesnych obav o ovzdusi, przneni jazyka (zejmena anglickeho, "ocistovaneho" z muzskeho utlaku), propagaci multikultury, hrozby homofobie, islamofobie a bileho extremism, sireni "teorii" continuity pohlavi.

0 0
možnosti
Foto

Ano, jak by řekl bača ve Švejkovi: Pučálka jim už nebyla dost dobrá. Přád by žrali jen vepřový a hovězí (možná si to už tak dobře nepamatuji).

1 0
možnosti
AL

A nakonec tihlencti ženy zjistí, že ani toto jejich problémy nevyřešilo...

0 0
možnosti
Foto

Před vlastními jmény není v cizině k rozlišení rodu člen. (V takové angličtině by to stejně nepomohlo.) Používají se slova "paní", např. Mrs Smith nebo Frau Klein. (I když v té angličtině se často užívá Ms zástupně pro Mrs i Miss nebo dokonce (!) Mx, kde už se nerozlišuje Mrs, Miss, Mr.)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za zpřesnění. V němčině se někdy musí použít člen (ten, ta koza), ale hlavním sdělením mého blogu bylo to, že jsme v defenzívě. A mj, budeme muset zjišťovat zda jde o dotyčnou nebo dotyčného, což jsme jinak nemuseli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik