Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, a stahovat peníze z o běhu po krizi? Už se to někdy stalo?

0 0
možnosti
Foto

A čeho Bernanke v USA dosáhl? Když se díváme zpětně na řešení roku 2001 a 2007, jaký je výsledek? Ozdravená americká ekonomika?

A u nás se nebudou peníze házet z vrtulníků. Budou se rozdávat vouchery uplatnitelné pouze na výrobky jednoho nejmenovaného holdingu.

0 0
možnosti
Foto

Ano, uzdravená ekonomika a malá inflace. Před koronavirovou epidemií se pohybovala nezaměstnanost na velice nízké úrovni. Pokud porovnáme cenu Dolaru vs zlato, nedošlo k žádné anomálii značící inflaci. Záchrana dvou automobilek, bankovního systému atd. Cenou ovšem je, že výrazně vzrostlo zadlužení USA. To je ale jiná historie a dvě stránky by nestačily.

1 0
možnosti
Foto

Promiňte, nic osobního, ale ..... to je tak naivní.

Zejména mne pobavil navrhovaný tok financí pro záchranu podniků.

Kozel zahradníkem. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Vidíte, a oni to dělají všichni. USA, EU a další. Tak uvidíme.

0 0
možnosti
FL

;-D Vyděláme všichni. Jak si někdo může myslet, že se tisknutím peněz vytvoří nějaká hodnota?? Akorát se díky inflaci naspořené peníze těch zodpovědnějších využijí na zmenšení dluhů těch méně zodpovědných. Inflace má i další dopady ...

1 0
možnosti
Foto

Obama uvolnil 9 biliónů Dolarů a inflace se nekonala.

0 0
možnosti
IS
Foto

Ono to házení peněz z vrtulníku je míněno samozřejmě obrazně. Ben Bernanke přišel zřejmě už v roce 2002 s myšlenkovým pokusem: Co by se stalo, kdyby se jednorázově a neopakovatelně obyvatelstvu rozdal určitý obnos, čili jako kdyby létal helikoptérou po krajině a ty peníze z ní vyhazoval.Předpoklad byl, že to nastartuje ekonomiku. K realizaci v praxi však zřejmě nehodlal přistoupit. Proto se mu také přezdívalo Helicopter Ben (vrtulníkový Ben).

0 0
možnosti
RC

Zasadni chyba v uvaze..... Koruna sice v poslednich mesicich klesla, jenze ty nakoupene devizove rezervy byly nakoupeny v kurzu cca 27 CZK/EUR. A od teto ceny jsme aktualne cca jedno procento.

0 0
možnosti
Foto

A není to opačně? ČNB nakupovala devizy, aby udržela Korunu co nejvýše a udržela výnos exportérům? Myslím, že kdyby byla Koruna nižší, například Čez by plakal..

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik